• Саниране на Сгради с помощта на ПРОФЕСИОНАЛ ЕООД

Саниране на Сгради с помощта на ПРОФЕСИОНАЛ ЕООД

ПРОФЕСИОНАЛ ЕООД гр.ВЕЛИКО ТЪРНОВО Е ВАШИЯТ ВЕРЕН ПОМОЩНИК В ОБЛАСТТА НА САНИРАНЕТО НА СГРАДИ

САНИРАНЕ

 

Санирането на сгради и къщи (от лат. Сано - лекувам, правя здравословен - освежаване, заздравяване, предпазване от ерозия) е процес, който включва комплекс от строително ремонтни дейности, като топлоизолация, смяна на дограма, подмяна на хидроизолация, профилактика на отоплителната инсталация и пр. Следните предимства на санирането ще ви убедят в ефективността от неговото приложение:

 • Санирането допринася за удължаване живота на жилището, като запазва основните функции на сградата и повишава нейния експлоатационен период.

• Сградата става по-устойчива на външни влияния, по-комфортнa и приятнa за живеене.

• Подобрява се екологичната среда за живеене, намаляват се вредните емисии и пр.

• Санирането допринася за повишаване на иконимическата ефективност, като разходите за топло и електро енергия намаляват в значителна степен.

• Стойността на жилището се повишава и вложените първоначални инвестиции се възвръщат за кратък период.

 При саниране на къщи свободата на дизайна в екстериорната част е голяма, нещо което при частичната топлоизолация на апартамент го няма – тогава се съобразявате с цвета и дебелината на съседната изолация и т.н. Най-употребяваните топлоизолационни материали в България са XPS, EPS, каменна или стъклена вата.

 


Топлоизолация

 Топлоизолационните системи биват два вида – външна и вътрешна, като всяка от тях има своите предимства и недостатъци.

 Вътрешната топлоизолация се характеризира с лесен монтаж, ниска себестойност и възможност да се прилага целогодишно. Недостатъците при нея са съответно: студени външни стени и загуба на акумулираната топлина; конденз между стената и изолацията и в резултат – влага и плесен.

 Външната топлоизолация е приложима, както при ново строителство, така и при ремонт и реконструкция на стари сгради. Дава цялостна защита на сградата от външни атмосферни влияния и удължава нейният живот. Предотвратява образуването на конденз, влага и мухъл. Акумулира топлината в цялата сграда, гарантирайки относително постоянна температура и топлинна ефективност. Значително намалява външните шумове и допринася за допълнителен комфорт. Дава възможности за свободно реализиране на стандартни и нестандартни решения за облика на самата сграда. Лесна е за поддръжка и може да се мие с вода.

Видовете топлоизолационни материали, от които можете да избирате са съответно:

 EPS (експандиран пенополистирол) известен, като стиропор, характеризиращ се със сравнително ниска плътност, което го прави мек при натиск. Стиропорът има топчесто-зърнеста структура, която позволява на стените да дишат. Има много добри топлоизолационни качества.

XPS (екструдиран пенополистирол) известен, като фибран, характеризиращ се с висока степен на водопропускливост, което го прави много подходящ за изолация на влажни и мокри помещения. Фибранът има капилярна микроструктура и е много твърд при натиск, което го прави незаменим при изолация на цокли и подове.

Неопор (графитен EPS) – за разлика от обикновенния EPS, неопорът се характеризира с по-голяма плътност и допълнителни графитени зърна, от където идва и по-ниската му толопроводимост. Това го прави изключително добър топлоизолационен материал.


Каменна вата – естествено влакнест материал, който се произвежда от вулканични скали, от където идват и уникалните му свойства: топлоизолация, огнеустойчивост, водоустойчивост, звукопоглъщане и паропроницаемост.

 


Хидроизолация

 

Хидроизолацията е най-важната част от една сграда, като дава възможност на останалите системи и материали да функционират правилно, без опасност от разпадане. При едно цялостно топлинно саниране, което включва и хидроизолация лесно се постигат перфектни енергоспестяващи показатели.

 Основни видове хидроизолации, от които можете да се възползвате са:

• Хидроизолации на основи на сгради и къщи

• Хидро-строителни изолации

• Хидроизолации на покриви на сгради – жилищни, административни и пр.

• Промишлени хидроизолации – на халета, производствени сгради, хотели и пр.

• Хидроизолации на басейни (Хидроизолации на водна основа)

     - Подмяна на прозоречните системи

     - Подмяна на електрическата инсталация

     - Подмяна на ВиК инсталацията

Подобни тагове

топлоизолация ефект енергийна ефективност саниране